zondag 31 oktober 2010

Ikea

Vandaag ben ik naar de Ikea geweest samen met mijn zus en haar twee dochters en mijn vrouw natuurlijk. We hebben lekker en goedkoop gegeten aldaar. Frietjes met Zweedse gehaktballetjes en een uienconfituur en als dessert een lekker stuk Zweedse chocoladetaart. 
Het was er zeer druk op deze zondag voorafgaand aan Allerheiligen. Veel mooie mensen ook en dat had ik totaal niet verwacht. De meeste koopjesjagers op zondag zijn niet altijd de mooiste Belgen is mijn ervaring. 
Vandaag werd ik aangenaam gewekt door mijn vrouw door middel van een lekker ontbijt op bed. Ik vond het zalig! De rest van de voormiddag zappend doorgebracht voor de buis en toen rond twaalf uur heerlijk gegeten. Mijn schatje had weer een uitstekend gerecht op tafel getoverd namelijk rijst met stukjes pompoen, tomaat en de heerlijkste scampi’s. En hierbij werden ook lekkere appeltjes gevuld met een soort uienconfituur geserveerd. 
Ik word hier op elk gebied verwend en ik geniet ervan met volle teugen. En toen een zalige regendouche genomen op deze luie zondag gevolgd door ons uitstapje naar de plaatselijke Ikea. Deze avond hebben we een lekkere spaghetti afgehaald bij de nieuwe Italiaan hier 500 meter vandaan. 
Morgen Allerheiligen en het is een cliché zo groot als een kasteel maar ik vind het toch een dag waarop je denkt aan de mensen die deze wereld hebben verlaten. Zoals mijn vader en de schoonmoeder van mijn broer er twee zijn waaraan ik heel regelmatig terugdenk en ook een zeer jonge collega die omgekomen is bij een vreselijk verkeersongeval. Ik vind het toch goed om hier even bij stil te staan maar niet te lang natuurlijk dan word het weer ongezond en negatief. 
En ik heb mij juist een tijdje geleden voorgenomen om positiever in het leven te staan. 
Mijn vrouw en mijn jongste zus en zelfs een vrouwelijke ex-collega maakten de laatste jaren regelmatig de opmerking dat ik de dingen veel te negatief inschatte. Vandaar mijn goede voornemen om meer positief te denken en te handelen voortaan. 
Zo en nu ga ik een dvd kiezen uit onze langzaam groeiende collectie films om de dag af te sluiten met een mooie film. 
  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten